Kreuję drogę do zadowolenia mojego Gościa

poprzez szeroki wachlarz trunków wzbogacony nietuzinkowymi dodatkami, przyprawami i ziołami. Część tych dodatków jak syropy, sami produkujemy tworząc z baru „kuchnię” zupełnie nowych smaków, w której jesteśmy wierni zasadzie NO WASTE. Chętnie stawiam wyzwania nowym doświadczeniom koktajlowym i odkrywam nowe możliwości dzięki smakowi, zapachowi i konsystencji.

Nasza karta koktajli bazuje na sezonowości, jest wymieniana zgodnie z porami roku, w ten sposób mamy większe możliwości budowania nowych smaków i ciągłego zaskakiwania naszych Gości.

MENU

01 Koktajle alkoholowe

APERITIF

Za nim coś zjesz, koniecznie pobudź swój organizm, wybierając aperitif, który idealnie przygotuje Cię do naszych dań!

COACH 22,00

orzeźwiająca dzika truskawka z wytrawnym wermutem


Toshi Fragola / Drapo Extra Dry / woda gazowana

GOLKIPER 22,00

owocowo ziołowe połączenie angielskiego likieru z zielem angielskim


Pimms / pimento / cytryna / woda gazowana

STOPER 28,00

mocny i wytrwany koktajl z delikatną nutą czekolady


Tanqueray / Luxardo Bitter / Luxardo Bianco / czekolada

SKRZYDŁOWY 24,00

owocowo wytrawny spritz z lekką dozą goździków


Luxardo Aperitivo / pomarańcza / goździki / prosecco


COCKTAILS

Autorskie koktajle pieczołowicie przygotowane przez naszych barmanów. Posmakuj unikatowych połączeń!

LIGA NARODÓW 24,00

słodko kwaśna propozycja na bazie wódki z delikatną nutą ziołową


Ketel One Citroen / burak / ananas / cytryna / pimento z czekoladą / białko / woda gazowana

MURAWA 26,00

lekko słodka, kokosowa pozycja na bazie francuskiej wódki z rozgrzewającym imbirem


Ciroc Coconut / bazylia / imbir / woda gazowana

PELE 26,00

słodko kwaśne połączenie bourbonu z naszą marmoladą pomarańczową


Bulleit Bourbon / pomarańcza / cytryna / sól / gałka muszkatołowa / białko

HAT TRICK 29,00

mocny i wytrawny koktajl z lekką nutą czekolady i aromatu brzoskwini


Tanqueray infuzowany białą czekoladą / oliwa brzoskwiniowa / wermut

SPARING 26,00

intensywny, pobudzający koktajl z wyraźną nutą kawy i orzechów laskowych


Bulleit Bourbon / orzechy / tymianek / cold brew truskawkowe / wermut

COPA AMERICA 26,00

aromatyczna i mocna propozycja z dymnym akcentem i lekko ziołowym finiszem


Bulleit Bourbon infuzowany masłem / wanilia / pimento / wędzona pomarańcza

SPALONY 25,00

delikatnie dymne a zarazem owocowe połączenie wódki z ananasem


Ketel One wędzony / grillowany ananas / Fernet Branca / goździk / limonka

ŻÓŁTA KARTKA 27,00

słodko kwaśne i owocowe połączenie wódki cytrynowej z likierem z bergamotki


Ketel One Citroen / miód / cytryna / bergamotka / tonik

JEDENASTKA 26,00

zaskakujące, intensywne połączenie żytniego bourbonu z malinami i karmelem

Bulleit Bourbon Rye / malina / słony karmel na sosie sojowym

ZIDANE 27,00

orzeźwiający i lekko wytrawny koktajl z wyczuwalną nutą ogórka


Ciroc Redberry / Aperol / grejpfrut / ogórek / woda gazowana

REMIS 26,00

delikatnie gorzkie połączenie świeżego ginu z owocowym akcentem


Tanqueray / goździk / rozmaryn / pomarańcza / bitters grejprutowy / tonic

DIEGO 25,00

słodko kwaśny koktajl z wyczuwalnymi cytrusami na bazie holenderskiej wódki


Ketel One / blue curacao / kordiał cytrynowy / posypka cytrusowo karmelowa / białko 


ROZGRZEWKA 

unikatowe grzańce, rozgrzeją każdego naszego Gościa
 


WRZAWA 18,00

owoce bergamotki i włoskie aperitivo to pyszna owocowa propozycja


Luxardo Aperitivo / bergamotka / pomarańcza / cynamon / goździki 


ROŻNY 21,00

ziołowy likier i czerwone winno z akcentem pomarańczy i goździków


Jagermeister / czerwone wino / goździki / pomarańcza / cynamon 


DOPING 21,00

aromaty kawy z dodatkiem słodkiego rumu


Ron De Jerremy Spiced / masło / kawa / cynamon / goździki / pomarańcza 


02 Piwa

PIWA z Beczki

TYSKIE GRONIE 0,3 / 0,5l –  8,00 / 10,00

PILSNER URQUELL 0,5l –  12,00

PIWO BUTELKOWE

GROLSCH 0,45L –  12,00

KSIĄŻĘCE JASNE PSZENICZNE 0,5L –  12,00

KSIĄŻĘCE CIEMNE ŁAGODNE 0,5L –  12,00

REDD’S 0,4L –  12,00

CAPTAIN JACK 0,4L –  12,00 

LECH FREE 0,33L –  8,00

03 Napoje Zimne

NAPOJE

LEMONIADA 15,00

połączenie syropów domowej roboty ze świeżym sokiem z cytryny. Zapytaj załogę o smaki!



SOKI ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW 0,25L 15,00

COCA-COLA, COCA-COLA ZERO, FANTA, SPRITE, KINLEY 0,25L 7,00

CAPPY 0,25L (POMARAŃCZA, CZARNA PORZECZKA, GREJPFRUT, JABŁKO) 7,00

BURN 0,25L 10,00

WODA

WODA NIEGAZOWANA 0,4L / 0,7L –  9,00 / 12,00


WODA GAZOWANA 0,4L / 0,7L –  9,00 / 12,00

CISOWIANKA NIEGAZOWANA 0,7L – 15,00

CISOWIANKA PERLAGE 0,7L –  15,00

03 Napoje Ciepłe

KAWA

ESPRESSO 6,00

ESPRESSO MACCHIATO 8,00

ESPRESSO DOPPIO 9,00

CAFFE AMERICANO 9,00

FLAT WHITE 13,00

CAPPUCCINO 11,00

CAFE LATTE 12,00

CAFE LATTE MACCHIATO 12,00

IRISH COFFEE 26,00

GORĄCA CZEKOLADA 10,00

HERBATA 10,00

Dzbanek liściastej herbaty o pojemności 600 ml. Zapytaj obsługę o dostępne mieszanki i smaki.



W tym miesiącu opowiemy Wam o:

NO WASTE POLICY

Podczas emocji w Food & Ball związanych ze smakiem i sportem pamiętamy o polityce #nowastage – dając kolejne życie składnikom, które nacodzień stają się odpadem. Nowastage to wyższa forma recyklingu, która nie polega tylko na segregacji śmieci organicznych, ale na nadaniu im drugiego życia.

Jak to robimy?

Dbamy oto aby każdy z drinków podany w barze wywoływał efekt wow wyglądem smakiem i aromatem – tworząc własne składniki. Owoce rozbieramy na czynniki pierwsze po to, aby generować najmniejsze odpadki – pamiętając o tym, aby każdy element w waszym cocktailu był jadalny i tak np ze skórek cytrusów, które pozostają po wyciśnięciu dla Was świeżego soku tworzymy syrop, który jest bazą do naszej lemoniady, a z wytłoczyn, aromatyczny puder po ich wcześniejszym wysuszeniu.

Tak więc Drogi Gościu, zanim rzucisz coś do kosza zastanów się czy nie da się tego przetworzyć. Pamiętaj, że zawsze służymy pomocną radą!

Barmańska ekipa Food&Ball

W tym miesiącu

opowiemy Wam o:

NO WASTE POLICY

Podczas emocji w Food & Ball związanych ze smakiem i sportem pamiętamy o polityce #nowastage – dając kolejne życie składnikom, które nacodzień stają się odpadem. Nowastage to wyższa forma recyklingu, która nie polega tylko na segregacji śmieci organicznych, ale na nadaniu im drugiego życia.

Jak to robimy?

Dbamy oto aby każdy z drinków podany w barze wywoływał efekt wow wyglądem smakiem i aromatem – tworząc własne składniki. Owoce rozbieramy na czynniki pierwsze po to, aby generować najmniejsze odpadki – pamiętając o tym, aby każdy element w waszym cocktailu był jadalny i tak np ze skórek cytrusów, które pozostają po wyciśnięciu dla Was świeżego soku tworzymy syrop, który jest bazą do naszej lemoniady, a z wytłoczyn, aromatyczny puder po ich wcześniejszym wysuszeniu.

Tak więc Drogi Gościu, zanim rzucisz coś do kosza zastanów się czy nie da się tego przetworzyć. Pamiętaj, że zawsze służymy pomocną radą!

Barmańska ekipa Food&Ball