z prostoty czerpiemy największe emocje

Opowiadanie samego siebie poprzez jedzenie, jest konsekwencją smaków, które poznawałem przez liczne lata swoich doświadczeń. W mojej pracy przyświeca mi idea dbałości o smak, świadomość produktu opartego na kalendarzu natury oraz naznaczenie tego swoją osobowością.

Uważam, że trzymanie się sztywnych zasad psuje smak potraw i ogranicza swobodę tworzenia.
Moją misją jest budowanie niepowtarzalnych kulinarnych doświadczeń dla miłośników dobrego jedzenia, chęć przeprowadzenia ich przez meandry niezliczonych rodzajów produktów przy jednoczesnym nieograniczaniu się i czerpaniu wszystkiego co najlepsze z kuchni całego świata.

MENU

01 BRUNCH/LUNCH

/ śniadania / lunch / brunche /

dania  lunchowe serwujmy do godz. 15:00

Każdego dnia odpiekamy świeże pieczywo do naszych kanapek

Club Sambo 18,00

bekon,jajko sunny up, pieczony kurczak, awokado aioli, młode zielone

The Big Cheesy 21,00

trzy rodzaje sera /Brie,Cheddar,Gruyere/, wędzony BBQ , pomidorowy relish, młode zielone

Tasty Avokado 19,00

awokado, pomidorowy dżem, chilli, czerwona cebula, młode zielone

Brioche 22,00

francuskie lekko słodkie pieczywo/podane z wolno pieczoną wieprzowiną, wędzony BBQ, slaw z kapusty, grube frytki

Maślane muffiny 24,00

z wędzonym łososiem, szparagi, jajko, sos holenderski

Frittata 24,00

hiszpański omlet, podany z bekonem, Chorizo, serem, szpinakiem, młodymi liśćmi

Bucatini Pasta 24,00

ragout z ostrej kiełbasy, Pancetta wędzona, arugula, Parmezan

Francuskie tosty 19,00

cynamon, brązowy cukier, świeże owoce, crème chantilly

Puszyste naleśniki 16,00

jabłkowy compote de pommes, syrop klonowy, crème fraiche

Tempeh 24,00

ponzu, orzechy pecan, suszone morele, czarna komosa ryżowa, młode zielone

FIT

Chałwa Quinua, sezam, mleko kokosowe 18,00

Avocado, banany, chia, miód, konopia, otręby 16,00

Granola orzechowa, jogurt, owoce, miód 18,00

 

02 bar

/ bites / garden greens /

przekąski

dania  lunchowe serwujmy do godz. 15:00

Każdego dnia odpiekamy świeże pieczywo do naszych kanapek

Pinchos Morunos, pikantna wieprzowina, słodki i ostry Pimenton majo 21,00

Kurczak Harissa, kolendra, czarny sezam, miętowy jogurt, limonka, mango i chilli chutney 24,00

Humus, trzy smaki humusu podane z selekcją chlebów 18,00

Selekcja chlebów ze świeżo ubitym masłem oraz oliwą 8,00

sałaty

Figi, arugula, Prosciutto, pistacje, Humboldt fog /ser kozi, wiśnie 29,00

Sałata rzymska, Pancetta wędzona, grzanki, jajko, Parmezan, sos Cezar 26,00

Suszone pomidory, prażone pestki dyni, oliwki, czerwona cebula, arugula 24,00

The Bun bites / Burgery

Nasze burgery i kanapki przygotowywane są z wyselekcjonowanego mięsa, podane z zawsze gorącym grillowanym pieczywem

# 1 Wołowy Patty , Chorizo, ostry bekon, Monterey Jack, ananasowy ketchup , chilii majo, grube frytki 31,00

# 2 Wołowy Patty, awokado, czerwona cebula, rukola, Pancetta wędzona, Mimolette, chimichuri, grube frytki 33,00

# 3 2 x wołowe Patties, ser, leśne grzyby, bekon, czosnkowe aioli, rukola, grube frytki 35,00

# 4 Pull BBQ pork, wieprzowina, slaw z kapusty, rukiew wodna, czarna komosa ryżowa, yuzu dressing, brioszka, frytki z batatów 29,00

# 5 Steak Sandwich, cebula, grzyby, ostry cheddar, salsa z chilli i pomidorów ,rukiew, grube frytki 32,00

Between the bread / na początek

Coś na dobry początek

Zupa dnia podawana z pieczywem 15,00

Chipsy Fish/,dressing z wędzonej papryki i octu Jerez, drobne frytki, musztardowo- miodowy majo 22,00

Krewetki w temprze, chłodne Tentsuyu, Wasabi majo 28,00

Skrzydełka z kurczaka, sos Schiracha, BBQ, syrop klonowy, jogurt z rukwi wodnej 20,00

I’m hungry/ dania główne

dla tych którzy chcą dobrze zjeść

Kurczak Jerk, seler naciowy, kolendra, cukinia, pomidory, Jalapeno , grillowany chleb Pitta 29,00

Rib eye, Portobello, ziołowy crumb, grube frytki, ostry pomidorowy relish 44,00

Butcher Steak 25 oz, sezonowany 30 dni, truflowe aioli, Cafe de Paris, grzyby Portobello, karmelizowana cebula, grube frytki 190,00 dla dwóch osób

Kurczak, Ragout z ogona wołowego, kasza, szpinak, groszek, grzyby 36,00

Miso glaze łosoś, kluseczki Nori, Wasabi, rzodkiewki, młody bób 35,00

Vege

dla wegetarian

Vegański Sloppy Joe, soczewica, slaw z czerwonej kapusty , Granny Smith, rukiew wodna, awokado, papryka Padron 26,00

Tagliatelle , cukinia, ser Pecorino, orzechy pinii, bazylia, oliwa 24,00

DODATKI

Frytki ze słodkich ziemniaków z pieprzem Cayenne 8,00

Ręcznie cięte grube frytki 6,00

Krążki cebuli 6,00

Goddess slaw 7,00

Zielone liście, kiełki, dressing miodowy 8,00

DESERY

Crema Catalana, lawendowy makaronik, sorbet jeżynowy 15,00

Czekoladowy Fondant, słony karmel, popcornowe lody 18,00

Tarta cytrynowa, beza, biszkopt malinowy 16,00

Lody / Sorbet zapytaj kelnera o selekcję

DLA DZIECI

W naszej ofercie przygotowaliśmy również dania dla najmłodszych

Club Sambo 18,00

Świeżo odpieczona kanapka z bekonem, jajkiem, pieczonym kurczakiem, awokado, zielone liście

Cheesy Patty 19,00

Wołowy burger, ser, rukola, sos pomidorowy

Mac&Cheese 14,00

Rigati pasta, ser /zapiekany makaron z pysznie ciągnącym serem

Ku-ku kura 19,00

Filet z kurczaka, domowe frytki, młode zielone

Chipsy Fish 25,00

Filet z łososia, frytki ze słodkich ziemniaków, slaw z kapusty

Pan cake 15,00

Puszyste naleśniki, syrop klonowy, bita śmietana

Choco 17,00

Czekoladowy fondant, słony karmel, popcornowe lody

 

03 restauracja

PRZYSTAWKI

Wieprzowe Rillettes, Granny Smith puree ,marynowane jabłka, seler, wieprzowy crackling, gorczyca 22,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

wódka cytrynowa / ananas / burak / cytryna / pimento z czekoladą

Cured łosoś ,tarty chrzan, limonka, awokado, burak, żel z kwaśnego mleka, Shiso, Yuzu 27,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

wódka kokosowa / bazylia / kokos / imbir / prosecco

Figi, Arugula Prosciutto, pistacje ,Humboldt fog /ser kozi, wiśnie, orzechy 29,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

bourbon / orzechy / pomarańcza / sól / gałka muszkatołowa

Tempeh, Ponzu, orzechy pikan, suszone morele, czarna komosa ryżowa, młode zielone 24,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Tanqueray infuzowany białą czekoladą / oliwa brzoskwiniowa / wermut

Dla naszych gości każdego dnia przygotowujemy świeżą zupę , niepowtarzalną i bogatą w smak 15,00

Dania Mięsne

Sirloin steak /Filet wołowy/Rib eye /48,00 /70,00/48,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

bourbon / tymianek / cold brew / masło / Porto

Kurczak, ragout z ogona wołowego, kasza , szpinak, groszek ,grzyby 36,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

rum / wanilia / cytryna / pimento / wędzona pomarańcza

Jagnięcina, karczochy jerozolimskie, groszek zielony, kuskus, miętowy jus 48,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Ketel one wędzony / grillowany ananas / Fernet Branca / goździki / limonka

Wolno pieczona wieprzowina, Ponzu, pęczak, jabłka , kasztany, kapusta czerwona , jus 39,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Ketel One Citroen / miód / cytryna / bergamotka / tonik

Ryby i Vege

Miso glaze łosoś, kluseczki Nori, Omułki, Wasabi, rzodkiewki, młody bób, emulsja ze szczypiorku 35,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Bulleit Bourbon Rye / malina / słony karmel na sosie sojowym 

Okoń morski, rukiew wodna, skorzonera, brukselka, pędy fasoli, marynowana rzepa 36,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Ciroc Redberry / Aperol / grejpfrut / ogórek / woda gazowana 

Tagliatelle, cukinia, ser Pecorino, orzechy, bazylia, oliwa 28,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Tanqueray / goździk / rozmaryn / pomarańcza / bitters grejprutowy / tonic 

Ravioli z leśnych grzybów, espuma z Grana Padano, pistacje 29,00

DRINK POLECANY DO DANIA:

Ketel One / blue curacao / kordiał cytrynowy / posypka cytrusowo karmelowa / białko  

DESERY

Crema Catalana, lawendowy makaronik, sorbet jeżynowy 15,00

Czekoladowy Fondant, słony karmel, popcornowe lody 18,00

Serowy assiette, krakersy, konfitura z daktyli i wędzonej papryki 28,00

Tarta cytrynowa, beza, biszkopt malinowy 16,00

Lody / Sorbet zapytaj kelnera o selekcję

 

karta win

WINO BIAŁE

ANTICHELLO PINOT GRIGIO but. 90,00

Wino wytrawne o jasnym słomkowym kolorze z zielonymi niuansami oraz o charakterystycznym bukiecie kwiatowych aromatów. W smaku niezwykle jedwabiste, aromatyczne i gładkie.

RIESLING FRUITY 0,15L / but. 22,00 / 110,00

Wino wytrawne o intensywnych aromatach soczystych, dojrzałych owoców egzotycznych, z wyraźnym aromatem moreli i brzoskwiń, a także akcentem ananasa i grejpfruta. W smaku aksamitne, z idealnym balansem pomiędzy kwasowością i słodyczą oraz przyjemnym, owocowym finiszem.

CHARDONNAY BOUCHARD – but. 90,00

Wino wytrawne o pięknej, złotej barwie, o intensywnym aromacie bukietu białych kwiatów ze słodką delikatną nutą. Wyśmienity smak wyczuwalnej nuty miodu, wanilii i akcji, wino zawdzięcza niskiej temperaturze wytwarzania i dojrzewania w kadzi.

WINO Czerwone

PINOT NOIR BOUCHARD 0,15L / but. 18,00 / 90,00

Lekkie wino wytrawne o połyskliwej, wiśniowej barwie i przyjemnych aromatach czerwonych owoców, wiśni, truskawek oraz malin, z delikatnym dotykiem limonki i mięty w tle. W smaku świeże, harmonijne i zrównoważone, z dużą ilością owoców i delikatną nutą drewna.

ROBERT MONDAVI TWIN OAKS CABERNET SAUVIGNON – but. 130,00

Wino wytrawne o ładnej ciemno-bordowej barwie, pełne soczystych aromatów śliwek z bogatymi akcentami cedru. Wyraźny, głęboki smak jeżyny, wiśni i tytoniu. Doskonale zrównoważone, eleganckie o karmelizowanym zakończeniu.

WINO MUSUJĄCE

CAVA BIENVENIDO BRUT PERE VENTURA – 0,15L / but. 15,00 / 70,00

Wino wytrawne w kolorze jasnego złota z subtelnymi bąbelkami. Główne eksponowane aromaty to orzeźwiająca cytryna i słoneczna gruszka. W smaku aksamitne, kremowe ale jednocześnie bardzo rześkie i temperamentne.

PROSECCO DA LUCA – 0,15L / but. 15,00 / 70,00

Wino musujące o jasno-słomkowej barwie z zielonymi refleksami i musowaniem drobnymi bąbelkami. W nosie wyczuwalne czerwone jabłka wraz z ciekawym aromatem sorbetu cytrynowego z lekko pikantną nutą nasion kopru. Wino w smaku orzeźwiające ze zbalansowaną kwasowością z wyraźnymi nutami jabłka, gruszki i soczystej cytryny. Czysty i ostry finisz.

Szampan

MOET & CHANDON NECTAR IMPERIAL – but. 350,00

To wyjątkowy wyraz stylu, prezentowanego przez Moet & Chandon. Francuski szampan o pięknej żółtej barwie, ze złocistymi refleksami. Charakteryzuje się aromatem i bogatym bukietem owoców egzotycznych ananasa i mango. Z czasem stopniowo uwalniają się aromaty owoców pestkowych, takich jak śliwka mirabelka i morela,

MOET & CHANDON ROSE IMPERIAL – but. 350,00

Ciekawy różowy kolor z bursztynowymi refleksami wyśmienicie uzupełnia urzekający bukiet aromatów dzikiej truskawki, maliny i wiśni przyprawiony delikatną nutą pieprzu. Wyrazisty, trwały smak porzeczki, jagody i maliny przeplata się z soczystością dojrzałej brzoskwini oraz świeżością mięty.

DON PERIGNON VINTAGE 2009 – but. 1500,00

W smaku szampan zachwyca nutami migdałów, które zaskakująco przechodzą w suszone owoce, skórkę cytryny, a następnie lekko dymny finisz z posmakiem tosta. Na podniebieniu Vintage 2009 jest pełen ciepła, kremowy i okrągły. Początkowo owocowy, nabiera pełni i cięższych nut smakowych. Smak jest intensywny, doskonały, z delikatną kwasowością.

 

produkty w naszej kuchni

GREEN EGG

Od tysięcy lat ludzie wykorzystywali gliniane naczynia do przygotowywania posiłków. Technologia budowy grilli Big Green Egg to nic innego jak zastąpienie gliny, ceramiczną skorupą wypalaną w bardzo wysokich temperaturach, która doskonale kumuluje ciepło i rozprowadza je równomiernie wewnątrz grilla.

Do produkcji grilli ceramicznych Big Green Egg wykorzystywana jest wiedza amerykańskich naukowców z NASA, którzy opracowali proces produkcji bardzo trwałych pieców wytrzymujących duże zmiany temperatur (-30 do +400 C). Dzięki temu Green Egg nadaje nasze steki otrzymują naturalny aromat często uzupełniany o akcenty smakowe z wiórków wędzarniczych.